Обавештавамо вас, уколико сте раније били корисник Портала локалних пореских администрација (ЛПА, lpa.gov.rs) са корисничким именом и шифром, да више нећете моћи да приступате Порталу ЛПА на тај начин већ можете то да урадите са двофакторском аутентикацијом. На овом месту треба прво да креирате нови кориснички налог и шифру, а потом можете самостално да иницирате издавање параметара за омогућавање двофакторске аутентикације. Након што себи генеришете двофакторску аутентикацију моћи ћете да приступате Порталу ЛПА. Детаљно упутство како се издају парамeтри и пријављује двофакторском аутентикацијом доступно је овде.

eID.gov.rsПортал за електронску идентификацију

Грешка

Пријављивање електронским сертификатом није успешно из једног од следећих разлога:

 • 1. Уређај за читање сертификата није правилно укључен. Контролна лампица на уређају би требала да светли.

  2. Картицу са електронским сертификатом нисте гурнули до краја у читач картице или је нисте правилно оријентисали (у већини читача правилно је да чип буде окренут на горе и да се не види када је картица у читачу).

  3. Нисте правилно инсталирали сав неопходан софтвер за употребу електронског сертификата. Проверите да ли се се елeктронски сертификат очитава у складишту личних сертификата (Control Panel/ Internet Options/ Content/ Certificates/ Personal).

  4. Покушали сте да се пријавите електронским сертификатом преко интернет претраживача Mozilla Firefox који није подешен за рад са електронским сертификатом. Контактирајте сертификационо тело чији сертификат користите у вези добијања подешавања за Mozilla Firefox претраживач.

  5. Интернет претраживач није правилно прочитао електронски сертификат. Затворите, па потом отворите Ваш интернет претраживач, па након тога пробајте поново да се пријавите.

  6. Проверите да ли на свом рачунару имате инсталирано више софтвера за више сертификационих тела.

  Уколико сте проверили све од горе наведених разлога и, и даље, не успевате да помоћу електронског сертификата приступите Порталу, молимо Вас да нам се обратите на адресу електронске поште: office@ite.gov.rs

Врх стране